Ben je aan het overwegen om een technische opleiding te doen? Hou je ervan om problemen op te lossen? Ben je een innovatieve denker die ook graag dingen zelf in elkaar wil zetten? Overweeg dan om misschien de opleiding werktuigbouwkunde te volgen. Wij leggen jou alles uit over de studie en een paar redenen waarom deze opleiding iets voor jou kan zijn.

Wat leer je bij de opleiding werktuigbouwkunde?

Werktuigbouwkunde is gericht op het bedenken en verbeteren van industriële producten en processen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een robot boot, een installatie die zware spullen optilt, een steenpers en nog veel meer. Werktuigbouwkunde is een brede studie, dus je kunt alle kanten op nadat je deze opleiding hebt afgerond.

De vakken die onderdeel zijn van de opleiding werktuigbouwkunde zijn mechanica, wiskunde, ontwerpen, technisch tekenen en andere techniek-gerelateerde vakken. Het is bij deze studie namelijk belangrijk dat je leert technisch te denken en ook zulke oplossingen te vormen. Bovendien leer je ook heel veel praktische vaardigheden zoals lassen en draaien. Werktuigbouwkunde is dus niet alleen maar uit boeken lezen, maar ook leren je handen te gebruiken!

Waarom is werktuigbouwkunde een goede opleiding voor mij?

Werktuigbouwkunde is een leuke opleiding als je op de middelbare school al een profiel had die gericht was op natuur en techniek. Bovendien is de branche veelzijdig en daarmee heel breed, maar je kan toch nog specialiseren. Als je ook iemand bent die ervan houdt om technische oplossingen te vinden en deze ook daadwerkelijk uit te voeren, dan is het zeker een goede opleiding.

Nog niet helemaal erover uit? Kijk op websites die je kunnen helpen bij het kiezen van soortgelijke studies. Doe bijvoorbeeld een studiekeuzetest op Hbostart om erachter te komen of jij de eigenschappen hebt die nodig zijn voor het studeren van werktuigbouwkunde. Vergeet ook niet om te kijken naar de verschillen tussen een universitaire opleiding en een hbo opleiding, want ze geven dezelfde studie op een andere wijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *