Het kan zijn dat je in een koud klimaat woont maar dat betekent niet dat je niet kun geniet van het plezier van het groeien van je eigen citroenboom. Het zal je, in ons koude koude klimaat niet lukken om een citroenboom succesvol in je tuin te laten groeien. Een citroenboom binnen in huis is dus een heel goed alternatief als je wilt genieten van de bloesem die heerlijk geurt en je kan doen vergeten dat buiten maar kil en koud is. In de zomer kun je de citroenboom van binnen naar buiten verplaatsen zodat ze daar volop kan genieten van zonlicht.

Je citroenboom binnen op de perfecte plek

Als je een citroenboom binnen wilt laten groeien, heb je plek nodig in je huis waar veel zon is. Je zou je citroenboom binnen voor een raam op het oosten gericht kunnen zetten. Hier kan de boom ‘s ochtends volop het ochtendlicht absorberen. Het vinden van een geschikte plek voor je boompje is erg belangrijk. Je boom houdt van lichte kamers waarbij er het liefst geen centrale verwarming aan staat. In de winter mag de temperatuur net iets onder het vriespunt komen. Als je citroenboom binnen niet voldoende zonlicht krijg zal je helaas geen geurende bloemen krijgen en gaat de boom geen vruchten produceren.

verzorgingstips

Het kan zijn dat je boom na een paar jaar te veel plek in je kamer gaat innemen. Om dit te voorkomen is het aan te bevelen om de wortels van je boom te snoeien. Elek 3 tot 4 jaar kun je de boom los halen uit de grond en kun je het wortelsysteem lichtjes trimmen. Het trimmen van de wortels zorgt ervoor dat je citroenboom genoeg energie behoud voor een goede oogst. Gebruik een plantenvoeding die speciaal geschikt is voor citrusbomen. Zo krijgt je citroenboom binnen de juiste voedingsstoffen. Wees er tot slot zeker van dat je een geschikte citroenboom soort voor binnen aanschaft. Meyer citroenen zijn hiervoor geschikt maar er zijn ook zeker andere geschikte bomen te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *