Een nieuwbouw huis inrichten

Wanneer je een nieuwe woning gaat kopen, dan is het altijd zoeken naar de ideale combinatie van locatie en een huis dat je mooi vindt. Er zal altijd wel een huis zijn waar je heel blij mee bent maar het perfecte huis waar alles naar je smaak is zul je niet zo snel vinden. Dit is alleen mogelijk wanneer je een nieuwbouwhuis kan kopen. Dan kun je alles zelf bepalen. Maar er moeten in dat geval ook een stuk meer inrichting keuzes gemaakt worden. In dit artikel bespreken we tips en tricks voor het inrichten van je nieuwbouwhuis.

Maak een plattegrond

Het is een grote klus om een nieuwbouwhuis in te richten. Je zult elke ruimte vanaf de basis moeten inrichten. Denk hierbij ook aan keuzes wat voor vloer er moet komen. Een betonvloer storten is een goede mogelijkheid. Met een betonvloer als basis kun je bijvoorbeeld ook vloerverwarming implementeren. Alhoewel een betonvloer storten geen alledaagse klus is, is het mogelijk dit zelf te doen. Maar je kunt het ook gewoon uitbesteden. Wanneer je je nieuwe huis gaat inrichten dan is de eerste belangrijke stap een plattegrond opstellen. Houd daarbij rekening met radiatoren, ramen, vensterbanken, draairichtingen van de deuren en de zichtlijnen in de kamer. Het kan beste een klus zijn om de juiste inrichting te vinden en een plattegrond kan daarbij helpen.

Licht

Naast de meubels is een ander ontzettend belangrijk aspect van je inrichting natuurlijk het licht. Je hebt voor de verschillende functies in je huis, verschillende soorten verlichting nodig. De lampen boven de eetkamertafel en in de slaapkamer wil je minder sterk hebben dan de lampen in de keuken waar je groenten en vlees snijdt. Maak dus ook een lichtplan voor je nieuwbouwhuis en bedenk wat voor lampen voor welke plek het meest geschikt zijn.

Ga voor groot

Wanneer je echt met de inrichting aan de slag gaat dan zul je waarschijnlijk ook nieuwe dingen gaan shoppen. Als je een leuk kussentje ziet bijvoorbeeld kun je er een notitie van maken, maar laat het nog even liggen. Het is beter om met de grote meubels te beginnen zoals bed, bank en tafel. Als je uit je oude huis ook meubels meeneemt wil je eerst de afweging maken wat je echt nog graag wilt hebben en waar je eigenlijk niet zoveel plezier meer in hebt. Je hoeft ook niet al je nieuwe meubels in één keer te kopen. Ga bij verschillende woonwinkels langs voordat je een meubel koopt.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*