Door thuiswerken is het nu veel makkelijker om een baan te vinden, afstanden vormen een minder groot obstakel, waardoor je ook een baan kan aannemen die normaal te ver weg zou zijn. Thuiswerken werd wel al gedaan, maar nooit zo massaal als nu. Nu heeft bijna ieder bedrijf wel een mogelijkheid tot thuiswerken, volledig of gedeeltelijk. Thuiswerken of op kantoor werken is een groot verschil en zeker voor iemand die gewend is altijd op kantoor te werken. In dit artikel vind je verschillende tips van een planning tot aan een verstelbaar bureau,  zodat je waar je ook werkt productief aan het werk kan.  

Werkplanning

Wanneer je op kantoor werkt hanteer je vaak een strakke werkplanning, dit gaat wel vaak onbewust. In de ochtend starten met een kop koffie of thee samen met je collega’s en op vaste tijden pauze hebben of samen lunchen, dat zijn dingen die je onbewust op kantoor vaak hanteert. Afhankelijk van het soort werk dat je doet kan je een werkplanning maken voor thuis tijdens het thuiswerken. Werk je in de klantenservice en ben je veel aan de telefoon dan worden je pauze tijden vaak door je werk zelf al ingepland. Kan je zelf je tijden inplannen omdat je geen tijdgebonden werkzaamheden hebt of als zelfstandig ondernemer dan moet je zelf een werkplanning maken. Werk je 8 uur per dag dan is het gebruikelijk dat je een uur pauze per dag neemt, dit wordt vaak verdeeld over meerdere pauzes, maar sommige nemen liever gelijk een uur pauze op. Het beste is om je pauzes over de dag te verdelen, zodat je om de twee uur een pauze inlast. Begint jouw werkdag om 8 uur zorg dat dat je tussen 10-11 uur een kleine pauze neemt, tussen 12-13 uur een half uur lunchpauze en tussen 15-16 uur weer een kleine pauze neemt. Een strakke werkplanning is net zo belangrijk als je werkhouding om productief te kunnen werken. Een goede werkhouding betekent regelmatig opstaan en van houding wisselen. Met een zit sta bureau elektrisch kan je zowel zittend als staand werken. 

Afspraken in huis maken

Op kantoor wordt je niet gestoord door je huisgenoten of familie, maar mocht het wel voorkomen kan je ze makkelijk door de telefoon niet op te nemen. Wanneer je thuiswerkt is dat echter een ander verhaal, dan moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt onderling. Maak afspraken wanneer je gestoord mag worden en wanneer absoluut niet, dit kan je makkelijk aangeven door bijvoorbeeld een bordje op te hangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *