Voor de bouw van huizen en andere gebouwen moeten allerlei voorbereidingen getroffen worden. Allereerst moet er een geschikte plaats gevonden worden om het gewenste gebouw te plaatsen. Daarna moet een bouwvergunning verkregen worden door de bijbehorende gemeente. Wanneer de plannen begonnen zijn voor de bouw, moeten er eerst funderingen in de grond gezet worden. Zulke palen kunnen een grote lengte en zwaarte hebben, waardoor ze met de hand onmogelijk de grond in gezet kunnen worden. Hiervoor kan je daarom een palenrammer op lucht gebruiken, die de paal zonder moeite de grond in krijgt, door de hoge druk die het uitoefent op de fundering.

Soorten palenrammers

Voor de in de grond zetten van funderingen, zijn meerdere palenrammers. Deze verschillen bijvoorbeeld in grootte, gewicht en functies. Pneumatische palenrammers maken gebruik van luchtdruk en kunnen op de paal gezet worden. Na het aansluiten doet deze palenrammer vervolgens het werk voor jou. Naast een pneumatische palenrammer heb je ook een palenrammer die op bezine is aangedreven. De bezine geldt hier als brandstof om de uitgevoerde druk op de paal mogelijk te maken. Verder heb je ook nog handmatige palenrammers, ook wel manueel genoemd. Hier moet je dus je eigen kracht gebruiken om de paal in de grond te krijgen, wat in sommige gevallen nog een aardig lastige klus zal opleveren.

Verbouwing

Bij de verbouwing van je huis heb je wellicht nieuwe of additionele funderingen nodig. Denk bijvoorbeeld aan de uitbreiding van je huis, of het uitbreiden van een balkon. Je wilt natuurlijk dat er stevige funderingen staan die het gewicht aan kunnen. In dit geval is het makkelijk om een palenrammer op lucht te gebruiken. Deze sluit je eerst aan op de paal, om daarna al het fysieke werk voor je te doen. Na het aanleggen van de fundering kan je beginnen met het aanleggen van de muren en andere benodigdheden van de verbouwing, zoals het aanleggen van laminaat en vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *