Dat het aantal elektrische auto’s op de weg toeneemt, wordt zichtbaar op de weg. Ook bedrijven kijken steeds vaker naar elektrische opties en laadpunten. Het aantal elektrische auto’s nam in 2020 toe met 43 procent en bereikte daarmee een ongekende toename aan elektrische auto’s op de weg. Naar verwachting zal dit de komende jaren alleen maar stijgen door het toenemende opties en financiële voordelen. De EU hoopt per 2035 dan ook alleen elektrische auto’s op de weg te zien en een afschaffing van benzine voertuigen. Ook is het zo dat elektrische auto’s uit het comfort van je eigen huis opgeladen kunnen worden. Met een laadpaal thuis wordt een bezoek aan het tankstation helemaal overbodig en kan de auto opgeladen worden terwijl jij thuis nog even de was doet.

Elektrisch Rijden Beter voor het Milieu

Dat elektrisch rijden beter voor het milieu is dan benzine auto’s was al algemeen bekend. Elektrische auto’s stoten 35% tot 55% minder CO2 uit dan benzine- en dieselvoertuigen. Een elektrische auto heeft geen uitlaat waar fijnstoffen of stikstoffen uit komen dus de luchtkwaliteit wordt zo langzamerhand beter. Huishoudens kunnen ook kiezen voor groene stroom in het huishouden. Met een eigen laadpaal, zal er automatisch gebruik worden gemaakt van de groene stroom en is er minder sprake van uitputting van de aarde. Soolutions biedt dan ook verschillende laadinstallaties aan om ervoor te zorgen dat de auto zo efficiënt mogelijk opgeladen wordt en het energie proces zo zuinig mogelijk te houden.

Status en Luxe voor Bedrijven

De aanschaf van een elektrische auto is door de duurzaamheid ook iets duurder dan de aanschaf van een benzine auto. Overigens betaald de elektrische bestuurder fors minder bijtelling, waardoor het verschil tot in een zekere zin recht wordt gezet. De uitstraling gaat hier vaak in mee. Elektrische auto’s stralen meestal luxe uit en zijn dan ook uitermate geschikt als auto van de zaak. Een elektrische auto laat zien dat het bedrijf in kwestie kiest voor duurzame investeringen en geeft het idee dat er meegewerkt wordt aan een beter milieu. Voor een partner bedrijf is dit zeer interessant omdat het een ethische boodschap meegeeft los van de zakelijke aard van een bedrijf. Elektrische auto’s zijn duurder in aanschaf maar het bedrag wordt irrelevant wanneer het een duurzame oplossing biedt. Dit idee maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om elektrisch te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *