ronde palen

Ronde palen van hout worden nog altijd gebruikt voor allerlei doeleinden. Hoewel je daar misschien niet helemaal bewust van bent, is de kans groot dat je geregeld constructies ziet die gebouwd zijn met ronde palen. Maar waarvoor worden ze nu gebruikt? En kun jij ze ook zelf ergens voor gebruiken, bijvoorbeeld in of rondom huis? Dat ontdek je hier. 

Duurzame bossen

Ronde palen worden doorgaans gemaakt van hout. Vroeger waren dat allerlei soorten hout maar tegenwoordig is duurzaamheid belangrijk. Als je dus ronde palen wil gebruiken ergens voor, kies dan een leverancier die palen produceert van duurzaam beheerde bossen. Dan weet je zeker dat het hout van de juiste plek komt waar het ook gemist kan worden.

Schuren, kapconstructies en meer

Traditioneel gezien worden de ronde palen met name gebruikt voor boerenschuren, boerderijen en kapconstructies. De kans is dus groot dat wanneer je een boerderij langs de kant van de weg ziet, deze deels is opgebouwd uit ronde palen. Je kent ze echter misschien ook wel van die traditionele chalets. Deze zijn vaak vrijwel volledig gemaakt van palen. Dat geeft ze het unieke uiterlijk. 

ronde palen

Toepassingen in en rondom het huis

Woon jij niet op een boerderij en ook niet in een chalet maar vind je dat uiterlijk van die ronde palen wel heel gaaf? Dan zijn er een aantal andere toepassingen die misschien beter te realiseren zijn voor jou. Denk dan aan kapschuren, veranda’s, pergola’s of speeltoestellen. Deze kun je namelijk allemaal opbouwen uit dat speciale hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *