Huis laten bouwen

Een kleine ruimte kan mooi zijn, maar het is nog aantrekkelijker als u hem groter laat lijken. Door bijvoorbeeld en houten schuifpui te plaatsen.

Is er een stuk, een stoel of tafel, dat er niet helemaal hoeft te zijn? Haal het eruit! Schik de meubels, zodat mensen mooie brede banen hebben om te lopen. Denk aan salontafels, bijzettafels en voetenbanken met opbergvakken voor een meer gestroomlijnde uitstraling.

Verhelderen en verlichten. Een lichtere ruimte lijkt ruimer. Laat het zonlicht binnen met gebonden of getrokken gordijnen en kies voor zachte kleuren en licht materiaal zoals linnen. Kies in plaats van donkere en zware stoelen en banken voor wit en beige. Voor een prachtige ruimte-helderder, probeer wit met een knallende accentkleur. Verf de muren in een lichte kleur en geef de voorkeur aan matte boven glanzende – het geeft een minder vlekkerige en meer diffuse uitstraling. En niets verlicht een kamer zoals een wit plafond.

Kies voor een kleurrijk decor. Kies kussens die tegen uw lichtgekleurde bank aanspringen. Hang levendige kunst op. Laat kommen en vazen wit of helder zijn. Metalen wand- en tafelsculptuur en spiegels met metalen frame reflecteren het licht. Spiegels die tegenover elkaar staan geven een “oneindige” illusie van diepte.

Geef de voorkeur aan hoge en smalle boekenplanken boven korte en brede. Of gebruik in plaats daarvan zwevende planken. Kies een hoger entertainmentcentrum. Maar houd dit hoge meubilair uit de buurt van de ramen. Zet de boekenkasten op muren loodrecht op die ramen. Kies tafels met hoge, dunne poten en probeer een salontafel met een glazen blad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *