Met resin art maak je de mooiste dingen

Het is momenteel helemaal "in" om stenen te versieren en deze op verschillende plekken neer te leggen. De stenen worden dan gevonden door anderen die de stenen weer ergens anders neerleggen. Zo zwerven er momenteel heel wat beschilderde stenen door ons land. Maar je kunt het nog veel mooier maken. Kies voor resin art en maak zelf je stenen. Resin is kunsthars die heel hard wordt. Maar voor het zover is, kun je er van alles mee doen. Je kunt het in een (siliconen) mal gieten om zo een mooie vorm te krijgen. Je kunt het kleuren en je kunt er zelfs bloemen en andere kleine voorwerpen in insluiten. Zo maak jij pas echt bijzondere "stenen". 

Resin is toepasbaar voor veel meer zaken

Heb je er altijd van gedroomd om eens je eigen schaakspel te maken? Dat kun je met resin art realiseren. Je bestelt online een siliconenmal voor een schaakspel en de speciale epoxy. Je kunt het schaakspel dan iedere kleur geven die je maar wilt. Je bent niet meer gebonden aan wit en zwart. Ook kun je mooie sieraden maken met de speciale mallen en de mooie hangers. Ook deze vind je in de webshop.

Niet altijd maar klein

Alle zaken die ik tot nu toe heb genoemd zijn maar klein. Maar wat als je een garagevloer wilt afdichten? Ook dan kun je epoxy gebruiken. Je zorgt dan dat de vloer schoon, vet- en stofvrij is en kunt dan, door middel van het gieten van epoxy, een schitterende gladde vloer creëren. Dat klinkt moeilijker dan het is. Je hebt een flinke voorraad giethars nodig en een grote wisser om de epoxy gelijkelijk te verdelen over de vloer. Dit proces herhaal je net zo vaak tot je tevreden bent over de vloer. Je kunt zelfs kiezen voor een gekleurde eerste laag en die afwerken met een transparante epoxy. Zo ziet je garagevloer er weer schitterend uit. En is deze ook nog eens gemakkelijk schoon te houden.

Wees creatief!

Je ziet, mede dankzij COVID-19, dat mensen steeds weer andere hobby's gaan zoeken. Zo zijn veel mensen begonnen met het opknappen van oude meubels. Door deze te voorzien van een epoxy bovenlaag zorg je ervoor dat het meubel nog langer mooi blijft. Je kunt ook, bijvoorbeeld, de eerste schoentjes van je kind in een epoxy-blok gieten. Of een "rivier-tafel" maken. Een tafel waarbij twee kromme planken door middel van epoxy aan elkaar gemaakt worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Doe er je voordeel mee en ontdek wat jij allemaal wil uitproberen!

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*