aluminium kozijnen kopen

Ben je toe aan een nieuw kozijn maar heb je geen idee waar je op moet letten bij het uitzoeken ervan? In dit artikel geven we je enkele tips!

Afmetingen

Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat de afmetingen van het raam zijn. De meeste ramen hebben redelijk standaard maten. Dat is erg handig wanneer je nieuwe kozijaluminium kozijnen kopennen gaat bestellen, omdat je dan ook de standaard maat kunt bestellen. Bij afwijkende maten moet het kozijn namelijk speciaal voor jou op maat gemaakt worden; dat is vaak duurder en de levering kost dan ook vaak meer tijd.

aluminium kozijnen kopen

Materiaal

Vervolgens moet je nog het materiaal kiezen Wil je houten, kunststof of aluminium kozijnen kopen? Bedank wat je mooi vindt, maar ook wat praktisch is en of er misschien richtlijnen gelden. Soms moet je hierbij ook rekening houden met het straatbeeld bijvoorbeeld. Ook kan het zijn dat niet elk materiaal geschikt is voor elke ruimte. Houd dat dus ook in je achterhoofd wanneer je de keuze voor het materiaal maakt. Heb je besloten wat je wilt: houten, kunststof of aluminium kozijnen kopen? Bepaal dan ook nog wat voor type raam er geplaatst moet worden.

Type raam

Vaak is het prettig als een raam open kan, zodat je je huis regelmatig even kunt luchten. Bedankt dan goed op welke manier het raam open moet kunnen. Wil je een draairaam of kiepraam? Of misschien wel een raam wat je openschuift? Bedenkt hierbij goed wat de functie is van het raam en van de ruimte waar dit geplaatst is. Denk hierbij ook aan de veiligheid: voor een ruimte waar een kind in slaapt is misschien een raam wat gemakkelijk helemaal open gaat niet zo handig. Je kunt ook overwegen om boven het raam, in de kozijnen, een luchtroostrertje te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat er altijd een beetje frisse lucht naar binnen kan, ook als het raam dicht is. Handig als je op vakantie gaat of als het regent buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *