Houten meubelen zijn altijd een van de meest populaire meubelen, veel mensen voelen daarom ook een interesse hiervoor en zo beginnen ze er meer over te leren. Thuis je eigen houten meubels maken helpt je niet alleen om de meubels naar eigen wens te creëren, maar dit is ook een hobby en passie. Maar voordat we iets beginnen is het handig om een paar basis vuistregels te hanteren. Niet iedereen kan thuis beginnen met het maken van houten voorwerpen (bron: Houtdirect).

Begin door kennis te maken met eenvoudige tools

Met dit eerste product kun je zowel werken als ervaren en je timmer vaardigheden oefenen door eenvoudige bewerkingen zoals recht zagen, de lengte meten of twee stukken hout aan elkaar koppelen. Zie het als je eigen vakschool, dus besteed er niet te veel geld en tijd aan. Het is gemakkelijk om fouten te maken met je eerste product, dus het is beter om fouten te maken met eenvoudige, onbelangrijke en gevaarlijke items. Enkele basisproducten bij het werken met hout die je moet kennen zoals een liniaal, houtschaaf, frees, Bosch slijper, etc. Laat de eerste keer je tijd zijn om aan de slag te gaan en begin met de eenvoudigste hulpmiddelen. Als je eenmaal ervaring hebt met het gebruik van deze basistools, heb je ook de vaardigheid om tools te besturen die een hoger vaardigheidsniveau vereisen, voor moeilijke soorten projecten die bijvoorbeeld douglas balken vereisen..

Werk eerst met een sjabloon

Je kunt foto’s maken of je op de een of andere manier helpen de sjablonen te verzamelen. Het is maar waar je zin in hebt en wat voor jou werkt. Zo creëer je eindeloos veel ideeën voor toekomstige producten. Gebruik de afbeelding als ontwerpsjabloon om de verhoudingen en afmetingen van het object te schetsen. Maar voordat je aan de slag gaat, moet je het materiaal, de hoeveelheid hout en de andere gereedschappen die je nodig heeft, uitzoeken. Zoek vervolgens uit waar je de materialen kunt kopen en bereken de uiteindelijke kosten om het product te maken. Je kunt ook oefenen met het schetsen van veel verschillende sjablonen om je vaardigheden te verbeteren en ook aan dit werk te wennen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *