Balkonhekwerken dienen voor bescherming. Een balkonhekwerk is een hekwerk dat om een dakterras of een balkon wordt geplaatst. Het wordt ook een balustrade genoemd. Het is belangrijk dat balkon hekwerken goed gemonteerd worden en van stevig materiaal zijn. Balkonhekwerken kun je naar je eigen smaak ontwerpen. Zo sluit het goed aan op de stijl van je woning.

Soorten balkon hekwerken

Een lamellen hekwerk

Deze balkonhekwerken hebben rechthoekige spijlen. Ze hebben de eigenschappen van een aluminium balustrade. Het lijkt op een houten balustrade omdat je tegen de brede zijde van de spijlen aankijkt. Het staat heel mooi om je dakterras of balkon. Deze aluminium balkon hekwerken zijn lichter van gewicht dan stalen hek werken. Het hekwerk is stevig en roest niet.

De striphekwerken

Deze balkon hekwerken hebben rechthoekige spijlen en hebben een stijlvolle uitstraling. Het staat mooi om je dakterras of om je balkon. Dit balkon hekwerk gemaakt van aluminium is licht van gewicht en roest niet. Doordat een een striphekwerk licht is, kun je dit balkon hekwerk eenvoudig verplaatsen. Dit hekwerk is ook lichter dan stalen balkon hekwerken.

De spijlenhekwerken

Dit is een aluminium balkon hekwerk met ronde spijlen. Deze hekwerk heeft een strakke uitstraling. Ook heeft de hekwerk een doorlopende handregel over de palen.

Kiezen uit verschillende opties

De uitstraling van je huis kun je veranderen door een klassiek hekwerk te nemen. Voor een boerderij kun je kiezen voor een houten balkon hekwerk. Heb je een nieuwbouwhuis dan kun je kiezen uit een glazen hekwerk of een aluminium hekwerk. Het is belangrijk dat balkon hekwerken door een vakman wordt geplaatst. Hierdoor is de risico klein dat het balkon hekwerk los komt te zitten en naar beneden valt. Voor het bouwen van een balkonhek heb je een vergunning nodig. De prijs van balkonhekken zijn afhankelijk van het materiaal waarvan het hekwerk is gemaakt. Een kunststof balkon hekwerk is duurder dan een houten balkon hekwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *