Een beetje autogebruiker heeft er vast wel eens mee te maken gehad: motorolie. Of je het nu zelf bijgevuld hebt, of het alleen maar op de factuur van de APK keuring hebt zien staan, je ontkomt er niet aan. Bij elk, door een motor gedreven apparaat, hoort nu eenmaal motorolie.

Dit geldt voor de auto dus ook. Of je nu een formule 1 coureur bent, of alleen maar doordeweeks naar je werk rijdt. Maar waar is motorolie eigenlijk goed voor? Waar gebruik je motorolie nu voor? Veel mensen weten dit eigenlijk helemaal niet en gooien het gewoon in de auto omdat het nu eenmaal moet. Nou, hier willen we je even vertellen over de functie van motorolie.

Smeren

De voornaamste functie van motorolie is dat het de motor smeert. Wat bedoelen we daar nu mee? Een motor maakt gebruik van veel draaiende delen die van elkaar gescheiden zijn om vermogen op te brengen en de auto draaiende te houden. Als de auto stilstaat, of langer in gebruikt gaan deze draaiende delen langzaam naar elkaar toe bewegen, waardoor de auto vermogen verliest.

Motorolie voorkomt dit in grote mate door haar smerende functie. Dat wil zeggen, dat motorolie eigenlijk fungeert als een smeermiddel dat de draaiende delen gescheiden, draaiende houdt. Regelmatig het oliepeil bijhouden is dus cruciaal om het vermogen van je auto optimaal te houden. Zorg dat je dus altijd wat motorolie hebt. De Olievoordeelshop heeft altijd goede deals, waardoor je eigenlijk geen excuus hebt om je oliepeil bij te houden.

Andere functies

Naast smeren, zorgt de motorolie tegelijkertijd ook voor een beschermende werking. Immers komen de draaiende delen niet meer tegen elkaar aan. Daarnaast is motorolie, naast koelvloeistof, ook een van de voornaamste middelen om je auto mee te koelen. Motorolie is dus absoluut een multifunctioneel product en cruciaal voor een goede en lang meegaande auto. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *