Een gebruikte heftruck is veel goedkoper dan een nieuwe heftruck. Voordat de gebruikte heftruck verkocht mag worden, wordt er altijd naar diverse dingen gekeken in verband met veiligheid en of er veel gebruikssporen op de heftruck zitten. Ook is het erg belangrijk om te controleren of de heftruck nog in de garantie valt. Ook zijn gebruikte heftrucks sneller te gebruiken, terwijl bij nieuwe heftrucks de levertijd heel lang kan zijn. Heftrucks verschillen waar ze op rijden. Tegenwoordig rijden er zelfs heftrucks elektrisch, maar ook zijn er gewoon nog heftrucks die op diesel of op gas/LPG rijden. Hier moet je goed naar kijken, voordat je de heftruck aanschaft. Er zijn op het internet tegenwoordig heel veel webshops die gebruikte heftrucks verkopen zoals heftruckshop, heftruckdump, Heftruckdiscounter, noem maar op.

Wat is een heftruck?

Een heftruck is een truck die voornamelijk in de industrie en in de bouw wordt gebruikt om zware materialen te verplaatsen van de ene kant naar de andere kant. Dit wordt gedaan door middel van stalen vorken die aan de truck vast zitten. In fabrieken, magazijnen, kassen en andere plekken waar veel zwaar werk gedaan moet worden kan je zeker gebruikte heftrucks tegenkomen. De heftrucks worden aangedreven door een motor, dus de heftruck kan elektrisch zijn, maar het kan ook op gas of benzine/diesel basis zijn. Omdat de heftrucks qua gewicht flink kunnen verschillen, worden ze in gewichtsklasse ingedeeld. Dit bepaald ook het maximum gewicht wat de heftruck mag dragen. Gemiddeld mag een heftruck 1 tot 5 ton dragen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gebruikte heftruck?

Ben je op zoek naar de passende gebruikte heftruck? Als je een mooie heftruck op het ook hebt, dan moet die natuurlijk wel veilig zijn. Controleer daarom altijd de gebruikte heftruck altijd op veiligheid. Heeft de heftruck een CE-markering en alle juiste stickers? Zitten er ook waarschuwingen in de heftruck? Deze zijn erg belangrijk! Ook is het erg fijn om te weten wanneer de heftruck voor het laatst is gekeurd en of hij is voorzien van de juiste veiligheidskeuring. De heftruck moet voorzien zijn van een typeplaatje of een lastdiagram. Mocht de weg vol met bulten en gaten zitten, dan is het wel handig om een paar veiligheidsriemen in de heftruck te hebben. Ook moet er een gebruikershandleiding aanwezig zijn. En controleer of de heftruck nog binnen de garantie valt. Als je dit lijstje volgt, dan kom je al een heel eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *