Als je je betonnen balkon niet goed onderhoud bestaat de kans op schade. Balkons zijn altijd blootgesteld aan de weersomstandigheden en onder invloed van regen en bij het gebrek aan een goede coating kan water doordringen in het beton. Om de schade te beperken is het belangrijk tijdig je balkonreparatie in Den Haag uit te laten voeren. Als water doordringt in het beton bestaat het risico dat het daarin verwerkte staal gaat roesten. Het staal zal uitzetten en dat zal wat scheuren in het beton veroorzaken. Dit wordt ook wel betonrot genoemd. Dit heeft als gevolg dat het balkon op den duur draagkracht zal verliezen en onbetrouwbaar wordt. Het is dus zaak om op tijd een balkonreparatie uit te voeren.

Spuitbeton

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het repareren van je balkon. Een van die mogelijkheden is spuitbeton. Spuitbeton is zeer geschikt voor het vergroten of herstellen van de wapeningsdekking van een betonconstructie. Verder kan het ook als brandwerende laag gebruikt worden. Dit is onder andere handig voor staalconstructies. Spuitbeton wordt in verschillende dunne lagen aangebracht op het deel van de betonconstructie dat hersteld moet worden. Door het plaatsen van meerdere dunnen lagen kan er een dikke, stevige laag gecreëerd worden. Hierdoor is over het algemeen geen bekisting nodig. Het is belangrijk om contact op te nemen met een professioneel bedrijf, zij kunnen vertellen of spuitbeton een goede optie is voor jouw balkon.

Wat is betonrot

Beton kan niet rotten zoals bijvoorbeeld hout dat doet, het is geen organisch materiaal. De naam betonrot is daarom eigenlijk een verkeerde benaming. Het woord betonrot wordt voornamelijk toegepast wanneer er zichtbare schade ontstaat aan beton als gevolg van het roesten van de bewapening. Betonrot ontstaat meestal bij betonelementen die niet goed zijn ontworpen of die aan het einde van hun levensduur zijn. Als er sprake is van betonrot is de schade aan je balkon behoorlijk groot. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk gerepareerd wordt want betonrot leidt uiteindelijk tot instortingsgevaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *