Misschien denk je bij een lekkage in jouw dak gelijk aan een dakdekker, of je denkt juist: ‘ach ja, dat komt later wel’ en maakt je helemaal geen zorgen. Of je wil er graag zelf naar kijken en het proberen te maken. Toch is er voor het dak meestal wel een dakdekker nodig. In dit blogartikel lees je wanneer je nou een dakdekker nodig hebt. Dit zal ik uitleggen aan de hand van de bezigheden van een dakdekker. Het zal je duidelijk worden waarvoor je nou precies een dakdekker kunt inschakelen.

Wat doet een dakdekker?

Dakdekkers houden zich bezig met allerlei verschillende taken op het dak. Hieronder volgt een opsomming van de taken waar een dakdekker zich dagelijks mee bezighoudt.

Dakrenovatie

Een dakrenovatie is mogelijk op allerlei verschillende manieren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de dakbedekking gedeeltelijk of in zijn geheel te laten vernieuwen. Maar je kunt ook een overzetdak laten plaatsen, waardoor jouw dak een totaal andere look krijgt. Dit is helaas niet mogelijk bij elk soort dakbedekking, dus informeer hier vooral naar bij een dakdekker. Je kunt onder andere met vragen terecht bij Eigenhuis Dakdekker of Dakdekker Utrecht.

Nieuwe dakconstructie

Wanneer er sprake is van nieuwbouw of de dakconstructie is aangetast, door bijvoorbeeld overbelasting of rotting, is het meest logisch dat je kiest voor een geheel nieuw dak. Dan praat je niet alleen over de dakbedekking en dakisolatie, maar ook over de gehele dakconstructie dat alles te maken heeft met spanten, onderdak en gordingen kepers. Bij deze keuze moet je er ook rekening mee houden dat de kans groot is dat je ook de muurplaat moet laten vervangen.

Dakreiniging

Als je last hebt van een vervuild dak is het belangrijk dat je deze door een dakdekker laat reinigen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat er na loop van tijd lekker in het dak ontstaan. Als je na het reinigen een extra bescherming wil is het aangeraden om het dak te laten impregneren of het te laten coaten.

Dakherstellingen

Als het gaat om kleinere dakherstellingen, zoals het vervangen of repareren van een dakgoot of regenpijp of het verhelpen van een daklekkage, kun je dit ook prima laten doen door een dakdekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *