Er zijn veel verschillende manieren om de muren van je huis te verven. Een van deze manieren is door latex te laten spuiten. Het is een waterverdunbare, oplosmiddelvrije emulsie verf die ook nog eens helpt tegen de groei van schimmels en bacteriën. Net zoals bij andere soorten verf is ook deze verf in veel verschillende kleuren te vinden. Vaak wordt er voor gekozen om een latex spuiten specialist te vinden voor deze klus, maar als je eventueel de materialen hebt kan je het ook zelf doen. Een specialist vind je gemakkelijk online door bijvoorbeeld latex spuiten Den Haag op te zoeken. Voordat je dat gaat doen is het misschien wel handig om eerst alle voordelen te weten.

Voordelen

Juist omdat latex verf een waterverdunbare, oplosmiddelvrije emulsie verf is, komt er maar weinig chemische lucht bij kijken. Omdat je het kan verven is het een uitstekende verf om te gebruiken in grote ruimtes waarbij veel geverfd moet worden. Zo bespaar je namelijk tijd en vaak geld. Zo beginnen de prijzen al vanaf €3 euro per m2. Bij verven met een verfroller licht deze prijs wat hoger.  Door het spuiten zie je geen aanzet of door elkaar geverfde lijnen. Hierdoor krijg je een nog mooiere uitstraling dan met verven met een roller.

Nadelen

Hoeveel voordelen latex spuiten ook heeft, toch moeten we benoemen dat latex spuiten ook een paar nadelen heeft. De grootste nadeel is misschien wel het afplakken. Vanwege het spuiten kan de verf namelijk overal op terecht komen. Hierdoor is het belangrijk om alle goed af te plakken en niet aan te raken. Dit duurt waarschijnlijk langer dan het verven zelf. Daarbij is het ook belangrijk dat je eerst elke ondergrond schuurt en ontvet voordat je kan beginnen. Als je dit niet doet, kan de ondergrond het verf eventueel niet pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *