Als je een bedrijf runt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je collega's een prettige plek hebben om te werken. Toch is het creëren van een fijne werkplek zo eenvoudig nog niet. Vaak is er maar een beperkte ruimte beschikbaar en is er ook geen mogelijkheid om de ruimte uit te breiden. Je hebt in dat geval de lastige taak om een kleine ruimte werkvriendelijk in te richten.

 

Zorg ervoor dat elke werknemer voldoende beweegruimte heeft

In sommige bedrijven staan de tafels allemaal erg dicht op elkaar en kan er amper met de stoel naar achteren worden bewogen. Tijdens het werk kan dit voor veel frustraties zorgen en dat dien je als werkgever te voorkomen. Zorg ervoor dat elke werknemer voldoende de ruimte heeft en zorg voor fijne werkmaterialen. Zo is het onder andere fijn als werknemers een ruim bureau hebben waar ze de belangrijkste formulieren op kunnen leggen. Ook is het belangrijk dat je zorgt voor een prettige werkhouding. Ga daarom op zoek naar stoelen die een ergonomische werkhouding stimuleren. Daarmee voorkom je dat werknemers last van hun rug of andere fysieke kwaaltjes krijgen.

Creëer een leuke koffiehoek!

Tussen het werk door is het erg leuk voor werknemers om kort contact te hebben met elkaar. Een leuke koffiehoek kan daarom positief bijdragen aan de teamspirit. Let er wel op dat mensen hier niet heel de dag komen te staan. Zorg ervoor dat er een goede balans is tussen gezelligheid en werk. Om te voorkomen dat het een plek wordt waar heel de dag wordt gepraat, kun je er het beste een statafel neerzetten. Mensen hebben dan minder snel de neiging om te gaan zitten en het gesprek wat langer door te voeren.

Zorg voor een rustige werkplek

Het is algemeen bekend dat geluid voor veel afleiding kan zorgen. Probeer er daarom alles aan te doen om het zo rustig mogelijk te houden rondom de werkplekken. Als je bijvoorbeeld een deur in de buurt hebt van een aantal werkplekken, dan is het verstandig om hier een deurdranger op te monteren. Met een deur dranger voorkom je dat een deur hard dicht valt en dat voor afleiding zorgt. Naast een deurdranger kan het voor je collega's ook erg prettig zijn om een geluidsscherm te hebben. Hiermee wordt het geluid dat ontstaat in de omgeving gedempt en is de kans kleiner dat je erdoor wordt afgeleid. Het is een erg goede investering die zichzelf in verloop van tijd zeker terug verdient. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *